De Kluis'19 | Moeilijker en Spannender

21 December 2019

De Kluis is terug! En geloof ons, dit seizoen belooft nóg beter, spannender en spectaculairder te worden. Lukt het de overvallers om TeamSTUK te slim af te zijn en de goudstaven voor het goede doel veilig te stellen? Vanaf 21 december, iedere zaterdag om 17:00 uur, 8 weken lang, op StukTV!

Iedere aflevering zal een team van drie bekende Nederlanders, waaronder Jan Smit en Ali B, proberen om de kluis te kraken. Aan ons als bewakers de taak om dit te voorkomen. We hebben alleen geen idee wie er gaan komen en wanneer men gaat toeslaan. We moeten dus continue alert zijn om de kluizen én de diamant beschermen. Voor beide teams staat er een belangrijke prijs op het spel. Het winnende team mag, dankzij de Postcode Loterij, 10.000 euro schenken aan een goed doel naar keuze.

DE SPELREGELS

Bewakers

Giel, Thomas en Stefan zijn bewakers. Zij moeten voorkomen dat de buit wordt gestolen. Deze buit bevindt zich in 1 van de 4 kluizen op de locatie. De bewakers moeten van zonsopkomst tot zonsondergang het terrein bewaken. Op ieder moment kan er een team overvallers een kraak proberen te plegen. De bewakers mogen niet buiten de hekken van het terrein komen.

 

 

Overvallers

Iedere aflevering gaat een team van drie bekende Nederlanders proberen om de kluis te kraken. De bewakers hebben geen idee wie er gaan komen en wanneer men gaat toeslaan. De overvallers krijgen 2 uur de tijd voor hun overval, die ze starten in het kamp waar ze hun voorbereidingen kunnen treffen. Ze beschikken over verschillende gear die ze kunnen gebruiken bij hun overval: een multi-tool met een mes, een zaklamp,  tape, touw, tassen, ladders, plattegronden, foto’s en portofoons. Ze beschikken over een jeep en een Gator waarmee ze zich naar het speelveld kunnen verplaatsen.

Winst/ Verlies

De overvallers winnen wanneer ze binnen de tijd de helft of meer van de 50 goudstaven (25 of meer goudstaven) buiten de hekken van de locatie weten te krijgen. Lukt dat niet, of zijn alle overvallers uitgeschakeld, dan wint TeamSTUK.

10.000 euro Het winnende team mag dankzij de Nationale Postcode Loterij 10.000 euro schenken aan een goed doel naar keuze.

De kluis

1 van de 4 kluizen bevat 50 goudstaven. De overige kluizen bevatten niets. Het goud wordt, buiten het zicht van TeamSTUK, regelmatig verplaats. Niemand weet in welke kluis de buit zit.

De diamant

Er is nog een interessant voorwerp voor de overvallers te bemachtigen. Midden op de locatie, onder toeziend oog van TeamSTUK, staat een diamant bewaakt met laserstralen. Deze heeft een waarde van 10 goudstaven. Maar zodra de lasers worden aangeraakt, valt de diamant naar beneden en is deze uit het spel.

Voordelen / items

Op de locatie zijn enkel voorwerpen geplaatst die de overvallers kunnen proberen te bemachtigen. Zij kunnen hun overval makkelijker maken met:

  • Een airsoft-wapen. Daarmee kunnen de overvallers proberen één of meer van de bewakers uit te schakelen.
  • Een portofoon, afgesteld op het communicatiekanaal van de bewakers. De overvallers kunnen dus meeluisteren, of de communicatie dwarsbomen.
  • Een plattegrond. Op de plattegrond staat aangegeven in welke kluis het goud zich bevind. Deze plattegrond bevindt zich op de locatie achter slot en grendel. Maar de overvallers hebben de sleutel! TeamSTUK kan er dus niet bij, maar de overvallers wel!
  • Videobewaking. Op diverse plekken op de locatie hangen tablets. Met deze tablets kunnen de overvallers middels het goed beantwoorden van een vraag de camerabewaking in een loop zetten, waardoor TeamSTUK niets door heeft. Maar hebben ze de vraag fout, dan gaan de camera's voor slechts 10 minuten op zwart, en zijn de bewakers vol alert!

UITSCHAKELEN

Wanneer iemand in het spel wordt geraakt door een kogel van 1 van de airsoft wapens, dan verliest hij een leven. Ieder team heeft 2 extra levens die men kan vinden in de levenskisten, verspreid over het terrein. Wanneer de extra levens op zijn en iemand wordt uitgeschakeld, dan is het game over en moet die speler het spel verlaten. Wanneer de 3 bewakers of de 3 overvallers zijn uitgeschakeld, dan stopt het spel en heeft het andere team gewonnen.

DE TIJD

De overvallers krijgen 2 uur de tijd voor hun kraak. Wanneer de tijd is afgelopen, stopt het spel. Alleen het goud dat zich aan het einde van het spel buiten de hekken van de locatie bevindt, telt. Maar dan moeten er natuurlijk nog wel overvallers in leven zijn die er met het goud vandoor kunnen gaan!