Informatie

Alles wat je over StukTV wil weten. Plus dingen die je misschien liever niet wist.
Algemene informatie
Wat is StukTV?

StukTV maakt spraakmakende, bizarre, humoristische en uitdagende content. Presentatoren Giel, Thomas & Stefan gaan STUK voor jou, en vermaken je wekelijks met series zoals Jachtseizoen en De Kluis.

Met meer dan 2,4 miljoen abonnees op YouTube, honderdduizenden volgers op social media als InstagramFacebook en Twitter en meer dan 22 miljoen views per maand is StukTV het grootste online entertainmentplatform van Nederland.

Vanaf 2012 voerden Giel, Thomas en Stefan iedere woensdag een opdracht die door de kijkers werd bepaald. Vanaf 2021 is er besloten om te stoppen met deze opdrachten, omdat het tijd werd voor iets nieuws. De woensdagen zijn sindsdien omgedoopt tot Stuk-X: een plek voor mini-series en spontane ingevingen. Gewoon een lekker extratje.  

En StukTV gaat verder dan alleen YouTube. We produceren muziek waarmee we de streaminglijsten proberen te veroveren. En uiteraard breken we de tent af bij ieder feestje waar wij achter de draaitafels kruipen. We hebben een eigen merchandise-lijn. En we verschijnen regelmatig op de ouderwetse televisie, zo ook onze hitseries zoals Het Jachtseizoen! Kortom: StukTV is overal en we zijn nog lang niet klaar met het internet en alles daaromheen te veroveren!

Bedrijfsinformatie

StukTV is een activiteit van Social Moment BV, onderdeel van Talpa Network. 

Factuurgegevens:
Talpa Network
t.a.v. Social Moment
Bergweg 70
1217 SC Hilversum
finance.social@talpanetwork.com

KVK: 68641796

Geregistreerd bij COMMISSARIAAT VOOR DE MEDIA

Social Momnent BV (oftwel StukTV) staat onder toezicht van het Commissariaat voor de Media.

CvdM

Mag ik jullie interviewen?

We krijgen heel veel interviewaanvragen. Hier kunnen we niet allemaal op ingaan. In principe hebben we het nu zelfs zo druk dat we enkel en alleen aanvragen van landelijke media proberen te behandelen. Overige media- en interviewaanvragen moeten we in 99% van de gevallen teleurstellen.

Op deze website vind je echter al veel informatie die je vrijblijvend kunt gebruiken voor wat dan ook. We proberen alle informatie zo veel mogelijk aan te blijven aanvullen. En mocht je vragen hebben die je niet op de website hebt kunnen vinden: neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Welke advertentiemogelijkheden zijn er?

Interesse in een samenwerking met StukTV? Mail voor zakelijk contact: Partnership@stuk.tv 
We vertellen je graag alle mogelijkheden. 

Willen jullie mijn goede doel sponsoren?

We krijgen regelmatig aanvragen voor goede doelen acties binnen in onze mailbox. We hanteren het volgende:

 • sponsoring: StukTV sponsort in principe geen enkele actie met financiële middelen.
 • promotie: StukTV bindt zich ieder jaar aan 1 of 2 acties. Meer niet. 
 • overige: aanvragen of StukTV aanwezig kan zijn bij speciale dagen of acties kunnen altijd bij ons worden ingediend. We zullen per aanvraag bekijken of wij het bij StukTV vinden passen en of het in ons schema past.
Backstage info
Alles wat je van achter de schermen wilt weten!
Welke apparatuur gebruiken jullie?

Waar we mee filmen hangt een beetje van de video af. Sommige video's vragen om meer of aangepaste apparatuur. Afhankelijk van of en wat we nodig hebben, huren we dat dan in.

Onze standaard uitrusting bestaat uit:

 • sony fs7
 • sony X70
 • sony action cams FDR-X3000
 • gopro
 • diverse lenzen
 • RØDE microfoon
 • led cameralamp(en)
 • dji mavic pro

Let op: dit hoeft voor jou helemaal geen geschikte uitrusting te zijn! Als je op zoek bent naar eigen spullen om mee te gaan werken, adviseren we om naar een winkel te gaan die er in is gespecialiseerd en je goed te laten adviseren!

Welke montagesoftware gebruiken jullie?

De video's worden gemonteerd door enkele professionele editors en stagiaires, onder leiding van Grote Smurf. Zij hebben allen een audiovisuele opleiding gevolgd en zijn dus in staat om met de meeste professionele montagesoftware overweg te kunnen. De meest gebruikte professionele softwarepakketten zijn Avid Media Composer, Final Cut Pro en Adobe Premiere Pro.

Wij monteren het meeste met het volledige Adobe pakket: een combinatie van Premiere Pro, After Effects, Photoshop en Audition.

Let op: dit is misschien te ingewikkelde software voor beginners. Wij adviseren iedereen die wil gaan monteren het eerst met (gratis) instap-software te proberen. Windows Movie Maker of Apple iMovie. Leer daar eerst mee om te gaan en probeer zo goed mogelijke video's te maken. Zodra je merkt dat je features mist, dan is het tijd om op zoek te gaan naar andere software.

Dure software wil niet zeggen dat je automatisch betere video's gaat maken! Integendeel: als je niet weet hoe je er mee om moet gaan, dan kan het resultaat heel erg tegenvallen! Als je aan Grote Smurf vraagt om met gratis software een toffe video te maken, dan lukt dat ook! De dure software is voor ons een extra handvat, maar geen noodzaak. Belangrijkste is dat je weet hoe je een goede montage moet maken. Oefening baart kunst.

*Voorheen hielp Thomas ook vaak bij de montage, maar daar heeft hij tegenwoordig te weinig tijd voor helaas.

Wie werken er allemaal in #TEAMSTUK?

Achter de schermen werken een hoop mensen aan onze programma's. Het kernteam bestaat uit:

 • Jeroen Smolders - Brand & Channel Manager
  Deze gozer zit de hele dag chagerijnig achter z'n computer te vertellen wat iedereen moet doen. 
 • Ennia Wingens - Producer
  Zij regelt alles wat er nodig is om onze video's te kunnen maken. Van de beste cameramensen tot een lekker broodje kaas. Maar ze bewaakt ook de planning en het geld (want Giel heeft een gat in zijn hand).
 • Jeroen Eenink (Jer) - Junior Producer
  Hij helpt Ennia bij de productionele werkzaamheden. 
 • Tommy Lee - Editor
  Hij waakt over alle montages. Don't make him angry. 
Kan ik stage bij jullie lopen?

Ja, dat kan!
We nemen alleen geen open sollicitaties aan, dus check snel jobs.talpanetwork.com om te zien of er binnen de afdeling Talpa Social en/of StukTV voor jouw geschikte stageplaatsen beschikbaar zijn. 

Ik wil graag bij jullie komen werken!

We werken bij StukTV met een klein en vast team. Er zijn niet vaak nieuwe functies beschikbaar, maar mochten ze er zijn dan plaatsen we ze op jobs.talpanetwork.com

Hoeveel verdienen jullie?

Dat moet je aan ome John vragen. 

Mag ik jullie telefoonummer?

Nee.

Mag ik iets naar jullie opsturen?

Tuurlijk! Wij worden altijd heel erg blij van leuke post!

Dit is het adres van ons kantoor (wij zijn hier niet altijd te vinden en het heeft geen zin om ons hier op te zoeken):

Talpa Network
t.a.v. StukTV
Bergweg 70
1217 SC Hilversum

Giel - Thomas - Stefan
Alles wat je nog niet over ons wist (en ook niet wilde weten)
Willen jullie op mijn verjaardag komen?

Dat lijkt ons hartstikke leuk! Maar we krijgen heel veel verzoekjes om een keertje langs te komen, of feestjes bij te wonen. Als we daar op in zouden gaan, dan houden we geen tijd meer over om toffe video's voor jullie te maken. En dat is wat we het liefste doen! Je kunt natuurlijk wel je feestje bij ons komen vieren! We geven heel veel optredens door het hele land. Check onze agenda waar we de komende tijd allemaal te vinden zijn!

Wat vinden jullie de leukste / minst leuke opdracht?

Dat is zo'n ontzettend moeilijke vraag! Ons antwoord daarop verschilt per dag.
Vraag het ons morgen nog maar eens...!

Hebben jullie huisdieren?

Giel: Een kat

Stefan: Vissen

Thomas: Waarschijnlijk wel. Muizen ofzo....

Stefan, ga je scheren!

Mag ik dat niet lekker zelf bepalen?!

Hoe kan ik jullie ontmoeten?

Mocht je ons eens spontaan ergens tegenkomen, dan gaan we gezellig op de foto!

Maar we kunnen helaas niet continue vertellen waar we te vinden zijn. Want daar komen dan teveel mensen op af, waardoor wij ons werk (video's maken) niet meer kunnen doen.

Of je komt gezellig naar één van onze shows! In onze agenda kun je zien waar we allemaal optreden!

Worden jullie soms niet moe van jullie drukke schema's?

Ja! En daarom houden we dit antwoord ook kort....
Zzzzzzzzzz....

Hebben jullie een vriendin?

Laten we het zo zeggen: mochten wij een vriendinnetje hebben, dan houden we dat lekker privé.

Mag ik een leuke foto van Fedde de Winter?

Nee, helaas. Fedde (het zoontje van Giel) wil graag in alle rust en onbekendheid opgroeien. Hij vindt z'n papa maar een gekke man. Wie weet, als hij later groot is. Maar dan moet hij daar wel zelf voor kiezen. 

Willen jullie een videoboodschap inspreken?

Dit verzoek krijgen wij heel vaak. Maar als we aan al die videoboodschappen zouden gaan beginnen, dan houden we geen tijd over om toffe content voor iedereen te maken. En dat is wat we het liefste doen!

Muziek & DJ Optredens
Alles over onze muziek en optredens
Waar treden jullie allemaal op?

Dat kun je zien in onze AGENDA.

Wanneer komen er weer optredens?

Helaas, we hebben geen idee wanneer optredens en evenementen weer mogelijk zijn. 
Tot die tijd: houd je aan de Corona-maatregelen, des te sneller kunnen we weer een feestje bouwen!

YouTube
Kunnen jullie je video's ondertitelen?

Ondertiteling kost veel tijd. Helaas hebben we daar te weinig tijd voor. Ook is onze talenkennis niet voldoende om de afleveringen goed te kunnen ondertitelen.

Het is wel mogelijk om ons te helpen onze video's ondertiteld te krijgen. Dat kan via het Amara-platform. In de videobeschrijving van al onze video's staat onderaan een link vermeld naar dit platform, waar je ons kunt helpen de video's te vertalen. Help ons StukTV te vertalen naar alle wereldtalen: spread the word, conquer the world! Alvast bedankt!

Willen jullie mijn muziek in een video gebruiken?

Misschien. Als we het geschikt vinden. We hebben enkele afspraken met grote platenlabels waarvan we muziek mogen gebruiken. We kunnen dus putten uit veel muziek en kunnen dus niet zomaar toezeggen andere muziek te gebruiken.

Mocht je overtuigd zijn dat je een toffe track hebt? Stuur dan een linkje van je track naar ons toe via ons contactformulier.

Wat is jullie intro/leader muziek in de opdrachten?

De leadertrack die we sinds 1 januari 2015 gebruiken is:
JockeyBoys - Tachyon*
*vanaf aflevering 250 hebben we een remix gemaakt van Tachyon. Deze remix is speciaal voor onze leader gemaakt, en er is dan ook geen volledige versie van uitgebracht.

Deze track kennen jullie denk ik ook wel:
R3hab & ZROQ - Skydrop

Ik kan een bepaalde video niet vinden?

Helaas. Sommige afleveringen zijn niet meer te bekijken. Dat kan verschillende redenen hebben. 

 • Vanwege auteursrechtenclaims.
 • Vanwege schending van de YouTube Policies.
  • Opdracht #7: Porn in Public is wegens schending van de youtube regelementen niet langer te bekijken. Sorry!
  • Opdracht #59 was een Overnachting in een Dierentuin. Ouwehand Dierenpark Rhenen was echter niet blij met de publicatie van de video en dreigde met een kort geding. Op basis daarvan hebben wij de video offline gehaald! Jammer, maar helaas.
Waarom is mijn comment verwijderd?

In principe verwijderen we geen comments op Youtube. We houden wel van een leuke discussie in de comments. Sterker nog: we doen er graag aan mee. Maar er zijn een paar dingen die we liever niet zien. Puur om het leuk te houden. Voor onszelf, maar ook voor anderen.

Comments die we VERWIJDEREN:

 • FIRST! #antifirst
 • 1ste like (2de, 3de en 388ste wordt ook verwijderd)
 • Vragen om likes
 • Vragen om abonnees
 • Reclame / spam
 • Schelden
 • Grof taalgebruik, gebruik van ziektes
 • Privégegevens (adressen, telefoonnummers, kentekennummers, namen, etc);

Het kan zijn dat we bepaalde comments nog niet hebben gezien. Mocht je bepaalde comments graag verwijderd zien worden, meldt het dan via het contactformulier.

Mag ik jullie video's op mijn eigen kanaal uploaden?

Nee, natuurlijk niet! Dat is diefstal!

Het rippen van onze video's en zonder onze toestemming ergens anders publiceren is bij wet niet toegestaan. In principe zou je hier dus (hoge) boetes voor kunnen krijgen.

Zover laten wij het vaak niet komen. Maar als we ontdekken dat het gebeurt dan ontvangt het kanaal waar de video's zijn geüpload wel een claim of een strike!

Waarom worden sommige van jullie afleveringen gedemonetised?

Het adverteerderbeleid op YouTube keurt niet al onze afleveringen goed. Sommige content die wij maken, daar willen adverteerders liever niet op adverteren. En daarom haalt YouTube deze content uit het advertentieprogramma. Wij verdienen op die afleveringen dan geen geld. 

Spijtig systeem, want hierdoor bepalen de adverteerders dus deels wat er wel en niet gangbaar is op YouTube. Creators willen namelijk graag verdienen aan hun video's, en zullen hun content dus aanpassen op het advertentiebeleid. Wij zijn hier op tegen, en plaatsen regelmatig afleveringen die niet voldoen aan het advertentiebeleid! Maar ook wij kunnen dat niet continue doen, want ook wij moeten voldoende inkomen hebben om onze afleveringen te kunnen blijven maken.

Waarom zijn jullie gestopt met de #OPDRACHTEN?

Na 8 jaar en 420 opdrachten vonden we het mooi geweest. Het werd tijd voor iets nieuws.
We merkten dat de creativiteit van de ingediende opdrachten afnam, en wij steeds minder plezier haalde uit het uitvoeren ervan. Daarnaast zijn er ook een hoop andere factoren, zoals de steeds verdere beperkingen die YouTube aan de content oplegd, bepaald geweest in de keuze om een andere weg in te slaan. 

Vanaf 2021 hebben we de woensdagen veranderd: een plek voor toffe mini-series en spontane ingevingen. 

Mag ik meedoen aan één van jullie programma's?

Helaas, je kunt jezelf niet uitnodigen om in onze programma's mee te doen. De deelnemers voor onze programma's selecteren we zelf.

Bij sommige programma's is het mogelijk om je aan te melden voor deelname. Dat kondigen we dan altijd duidelijk aan, inclusief hoe je je moet aanmelden. Het heeft geen zin om ons hier voor te mailen.

Wanneer komt er een nieuwe serie? Wat zijn jullie nu aan het opnemen?

We houden meestal nog even geheim waar we precies allemaal mee bezig zijn. Maar iedere nieuwe serie of aflevering kondingen we altijd grootst aan via onze social media kanalen!

Mogen wij ideeën insturen voor nieuwe series?

Dat mag zeker: jij bepaalt wat wij doen!
Mail je idee naar info@stuk.tv

We kunnen helaas niet overal op reageren. Maar als je een idee aanlevert waar we ook iets mee gaan doen, dan laten we dat zeker weten!

Social Media
Welke social media kanalen hebben jullie allemaal?

VOLG ons op INSTAGRAM:

VOLG ons op TikTok:

 • StukTV - @stuktv_official
 • Giel - @gieldewintros
 • Thomas - @thomasstuktv
 • Stefan - @jurriens


LIKE onze FACEBOOK-pagina:

VOLG ons op TWITTER:

Ik ben Thomas tegengekomen op Tinder! Wat nu!?

Oke, blijf rustig. Haal diep adem. Tel langzaam tot 10. En swipe dan naar links...!