• 1.Algemeen StukTV
 • Welke equipment gebruiken jullie?
  16-01-2015

  Waar we mee filmen hangt een beetje van de video af. Sommige video's vragen om meer of aangepaste apparatuur. Afhankelijk van of en wat we nodig hebben, huren we die dan in.

  Onze standaard uitrusting bestaat uit:

  • sony fs7
  • sony A7s mII
  • sony X70
  • sony action cams FDR-X3000
  • diverse lenzen
  • RØDE microfoon
  • led cameralamp(en)

  Let op: dit hoeft voor jou helemaal geen geschikte uitrusting te zijn! Als je op zoek bent naar eigen spullen om mee te gaan werken, adviseren we om naar een winkel te gaan die er in is gespecialiseerd en je goed te laten adviseren!

 • Welke montagesoftware gebruiken jullie?
  16-01-2015

  De video's worden meestal gemonteerd door Grote Smurf samen met één van de stagiaires*. Zij hebben allebei een audiovisuele opleiding gevolgd en zijn dus in staat om met de meeste professionele montagesoftware overweg te kunnen. De meest gebruikte professionele softwarepakketten zijn Avid Media Composer, Final Cut Pro en Adobe Premiere Pro.

  Wij monteren het meeste met het volledige Adobe pakket: een combinatie van Premiere Pro, After Effects, Photoshop en Audition.

  Let op: dit is misschien te ingewikkelde software voor beginners. Wij adviseren iedereen die wil gaan monteren het eerst met (gratis) instapsoftware te proberen. Windows Movie Maker of Apple iMovie. Leer daar eerst mee omgaan en probeer zo goed mogelijke video's te maken. Zodra je merkt dat je features mist, dan is het tijd om op zoek te gaan naar andere software.

  Dure software wil niet zeggen dat je automatisch betere video's gaat maken! Integendeel: als je niet weet hoe je er mee om moet gaan, dan kan het resultaat heel erg tegenvallen! Als je aan Grote Smurf vraagt om met gratis software een toffe video te maken, dan lukt dat ook! De dure software is voor ons een extra handvat, maar geen noodzaak. Belangrijkste is dat je weet hoe je een goede montage moet maken. Oefening baart kunst.

  *Voorheen hielp Thomas ook vaak bij de montage, maar daar heeft hij tegenwoordig te weinig tijd voor helaas.

 • Mag ik jullie interviewen?
  17-01-2015

  We krijgen heel veel interviewaanvragen. Hier kunnen we niet allemaal op ingaan. In principe hebben we het nu zelfs zo druk dat we enkel en alleen aanvragen van landelijke media proberen te behandelen. Overige media- en interviewaanvragen moeten we in 99% van de gevallen teleurstellen.

  Op deze website vind je echter al veel informatie die je vrijblijvend kunt gebruiken voor wat dan ook. We proberen alle informatie zo veel mogelijk aan te blijven aanvullen. En mocht je aanvullende vragen hebben die je niet op de website hebt kunnen vinden: neem dan contact met ons op via het contactformulier.

 • Waarom maken jullie zo veel reclame?
  17-01-2015

  Zo heel veel reclame maken we nu ook weer niet. Ja, er is af een toe een video die mede mogelijk wordt gemaakt door een sponsor. En af en toe hebben we voor de uitvoering van een opdracht een sponsor nodig, omdat het anders onbetaalbaar is. We proberen heel zorgvuldig om te gaan met wat wel gesponsord wordt, en wat niet.

  StukTV is onze full time baan, en we moeten er alle drie van leven. Het is inmiddels een klein bedrijfje geworden met alles wat daar bij komt kijken: onkosten, administratie, belastingen en zo verder. Om de machine draaiende te houden moet er natuurlijk wel voldoende geld binnenkomen. Vandaar dat we af en toe met een sponsor in zee gaan. Dat zijn wel altijd bedrijven of producten die wij tof vinden!

  De gesponsorde video's proberen we altijd zo leuk mogelijk te maken. En we proberen de sponsor de juiste aandacht te geven, maar dan wel zo dat het de rest van de video niet in de weg zit.

  De opdrachtvideo's die iedere woensdag om 17:00 uur verschijnen zijn NOOIT door een sponsor bepaald of betaald. Deze opdrachten worden 100% door jullie bepaald door opdrachten in te dienen op deze website en op deze opdrachten te stemmen.

   

 • Ik heb een goed doel, willen jullie mij sponsoren?
  17-01-2015

  We krijgen regelmatig aanvragen voor goede doelen acties binnen in onze mailbox. We hanteren het volgende:

  - sponsoring: StukTV sponsort in principe geen enkele actie met financiële middelen.

  - promotie: StukTV bindt zich ieder jaar aan 1 of 2 acties. Meer niet. In 2014 was dat 3FM Serious Request.

  - Overige: aanvragen of StukTV aanwezig kan zijn bij speciale dagen of acties kunnen altijd bij ons worden ingediend. We zullen per aanvraag bekijken of wij het bij StukTV vinden passen en of het in ons schema past.

 • Hoeveel verdienen jullie?
  17-01-2015

  Wat een onbeleefde vraag!
  Gelukkig verdienen we genoeg om door te gaan met StukTV.

 • Wie is Grote Smurf?
  16-01-2015

  Hoofdredacteur, moderator website en social media, cameraman en editor van vele StukTV filmpjes. En leider van het smurfendorp.

  *goed zoeken op onze website en social media, dan kom je er wel achter wie Grote Smurf is.

 • Mag ik een keer meedoen in een video?
  25-01-2015

  Nee, dat mag niet!

  We krijgen dit verzoek zo ontzettend vaak dat we hebben besloten helemaal niemand te laten meedoen in onze video's, tenzij we daar zelf om vragen.

  Waarschijnlijk ook maar goed ook: we krijgen regelmatig boetes en conflicten met politie en 'slachtoffers'. Als jij er dan toevallig bij bent, heb jij hetzelfde probleem als dat wij hebben.

 • Hebben jullie ook merchandise?
  25-01-2015

  Jazeker: www.stuktvshop.nl 

  Petjes, truien en tshirt. Binnenkort meer!

 • Mogen wij StukTV Junior oprichten?
  24-02-2015

  Kort gezegd: nee!
  Er is namelijk maar één StukTV. Wij stoppen veel tijd in ons kanaal en vinden het daarom niet tof als anderen gebruik maken van onze naam en/of ons logo. Wij geven niemand toestemming voor het gebruik van onze naam en/of logo.
  Enige uitzondering zijn fanaccounts: zij mogen onze naam en logo gebruiken zonder eerst toestemming te vragen. 2 voorwaarden:

  1. het moet overduidelijk een fanaccount zijn.
  2. het account mag geen misbruik maken van onze naam en/of logo.
 • Kan ik jullie ook post of mail sturen?
  06-11-2015

  Jazeker! Vinden we heel erg leuk!
  Je kunt ons een mailtje sturen via het contactformulier.

  Per post kan ook:
  StukTV
  Willem Fenengastraat 16
  1096 BN Amsterdam

 • Waar treden jullie op?
  06-04-2016

  Dat kun je zien in onze AGENDA.

 • 2.Giel - Thomas - Stefan
 • Waar wonen jullie?
  16-01-2015

  Het antwoord kun je vinden op onze profielpagina's:

 • Hoe oud zijn jullie?
  16-01-2015

  Het antwoord kun je vinden op onze profielpagina's:

 • Willen jullie op mijn verjaardag komen?
  16-01-2015

  Dat lijkt ons hartstikke leuk! Maar daar kunnen we echt geen tijd voor vrijmaken. We krijgen heel veel verzoekjes om een keertje langs te komen, of feestjes bij te wonen. Als we daar op in zouden gaan, dan houden we geen tijd meer over om toffe video's voor jullie te maken. En dat is wat we het liefste doen! Je kunt natuurlijk wel je feestje bij ons komen vieren! We geven heel veel optredens door het hele land. Check onze agenda waar we de komende tijd allemaal te vinden zijn!

 • Als ik jullie tegenkom, mag ik jullie dan knuffelen en op de foto?
  17-01-2015

  Ja, dat mag! Wel eerst even lief vragen natuurlijk!

 • 3.YouTube
 • First!
  17-01-2015

  Heel leuk voor je, wil je nu een sticker?

  Waarom roep je first als je denkt dat je een eerste reactie hebt? Wat voegt jouw reactie toe aan de comments? In onze ogen is het roepen van 'first!' compleet overbodig. Wij blokkeren en verwijderen zo goed als alle reacties die hier op lijken.

 • Kunnen jullie je video's ondertitelen?
  16-01-2015

  Ondertiteling kost veel tijd. Helaas hebben we daar te weinig tijd voor. Ook is onze talenkennis niet voldoende om de video's goed te kunnen ondertitelen.

  Het is wel mogelijk om ons te helpen onze video's ondertiteld te krijgen. Dat kan via het Amara-platform. In de videobeschrijving van al onze video's staat onderaan een link vermeld naar dit platform, waar je ons kunt helpen de video's te vertalen. Help ons StukTV te vertalen naar alle wereldtalen: spread the word, conquer the world! Alvast bedankt!

 • Willen jullie mijn muziek in een video gebruiken?
  16-01-2015

  Misschien. Als we het geschikt vinden. We hebben enkele afspraken met grote platenlabels waarvan we muziek mogen gebruiken. We kunnen dus putten uit veel muziek en kunnen dus niet zomaar toezeggen andere muziek te gebruiken.

  Mocht je overtuigd zijn dat je een toffe track hebt? Stuur dan een linkje van je track naar ons toe via ons contactformulier.

 • Wat is jullie intro/leader muziek?
  16-01-2015

  De leadertrack die we sinds 1 januari 2015 gebruiken is:

  JockeyBoys - Tachyon

  Daarvoor gebruikten we:

  R3hab & ZROQ - Skydrop

 • Welke muziek hebben jullie gebruikt?
  17-01-2015

  We gebruiken muziek van Spinnin' Records en uit de Epidemic Sound Libary.

 • Waarom krijgen jullie geen audioclaims?
  18-01-2015

  Omdat wij alleen muziek gebruiken die we mogen gebruiken.
  - Maar jullie gebruiken ook copyright muziek?
  Klopt, maar we hebben met verschillende partijen afspraken gemaakt over het gebruik. Dat betekent dus dat jij die muziek niet zomaar kunt gebruiken en er wel een claim door op je video kunt krijgen.

 • Wanneer komen jullie video's online?
  18-01-2015
  • Woensdag 17:00u [OPDRACHT]
  • Zaterdag 17:00u [SERIE]
  • Zondag 17:00u [SPECIAL]

  We hebben niet iedere week een special.
  Kijk in onze agenda om op de hoogte te zijn van wanneer we iets online zetten. En volg ons via onze social media, daar houden we je zo veel mogelijk op de hoogte!

 • Opdracht #7?
  22-01-2015

  Opdracht #7: Porn in Public is wegens schending van de youtube regelementen niet langer te bekijken. Sorry!

 • Opdracht #59?
  25-01-2015

  Opdracht #59 was een Overnachting in een Dierentuin. Ouwehand Dierenpark Rhenen was echter niet blij met de publicatie van de video en dreigde met een kort geding. Op basis daarvan hebben wij de video offline gehaald! Jammer, maar helaas.

 • Waarom is mijn comment verwijderd?
  06-04-2016

  In principe verwijderen we geen comments op Youtube. We houden wel van een leuke discussie in de comments. Sterker nog: we doen er graag aan mee. Maar er zijn een paar dingen die we liever niet zien. Puur om het leuk te houden de comments te lezen. Voor onszelf, maar ook voor anderen.

  Comments die we VERWIJDEREN:

  • FIRST! #antifirst
  • 1ste like (2de, 3de en 388ste wordt ook verwijderd)
  • Vragen om likes
  • Vragen om abonnees
  • Reclame
  • Schelden
  • Grof taalgebruik, gebruik van ziektes

  Het kan zijn dat we bepaalde comments nog niet hebben gezien. Mocht je bepaalde comments graag verwijderd zien worden, meldt het dan via het contactformulier.

 • Lezen jullie alle comments?
  06-04-2016

  Zo goed als alle comments lezen we!

 • Reageren jullie wel eens op de comments?
  06-04-2016

  Jazeker! Op leuke/ originele comments reageren we graag! Lang niet op alles, maar wie niet waagt.....

 • Wie heeft er op mijn comment gereageerd?
  06-04-2016

  Dat kan iedereen zijn geweest. Zowel Giel, Thomas, Stefan, Grote Smurf of de Stagiair zijn regelmatig in de comments te vinden en reageren graag op leuke reacties!

 • 4.Opdrachten
 • Hoe moet ik een opdracht indienen?
  18-01-2015

  Opdrachten indienen kan enkel en alleen op deze website. Opdrachten die we op een andere manier binnen krijgen worden niet gelezen en gaan regelrecht de prullenbak in.

  We accepteren alleen de opdrachten op de site, omdat we iedere week de populairste opdracht willen uitvoeren en er dus wel gestemd dient te worden op de opdracht.

  Als je je opdracht hebt ingediend, en de redactie heeft hem goedgekeurd, dan verschijnt hij in het stemsysteem en maakt hij een paar weken lang kans om de uit te voeren opdracht te worden. Mits hij voldoende stemmen haalt natuurlijk.

 • Waarom verschijnt mijn opdracht niet op de site?
  13-12-2015

  We ontvangen per dag soms wel 1.000 opdrachten. En tussen die opdrachten zitten heel veel opdrachten die we al eens hebben uitgevoerd, die totaal onmogelijk zijn om uit te voeren, of opdrachten die we simpelweg te kinderachtig voor woorden vinden. Daarom selecteren we altijd eerst een aantal van de ingezonden opdrachten waar jij op kunt stemmen.

  Je opdracht moet voldoen aan een aantal voorwaarden:

  • De huisregels.
  • Origineel
  • Haalbaar
  • De opdracht mag niet specifiek voor één van de presentatoren bedoeld zijn.
  • Vermeld in je opdracht niet de naam van je school, stad, straat, huisnummer en/ of telefoonnummer. Je hoeft ook geen persoonlijk berichtje voor ons achter te laten.
   Enkel je opdracht, zo kort en duidelijk mogelijk!
  • Zonder toegevoegde foto wordt je opdracht 99% zeker niet geaccepteerd!

  Opdrachten die we sowieso NIET accepteren:

  • Opdrachten met poep, plas, naaktheid of sex.
  • Opdrachten die te veel lijken op iets wat we recent nog hebben gedaan.
  • Onduidelijk omschreven opdrachten.
  • Omslachtig omschreven opdrachten.
  • Opdrachten die een eeuwigheid duren om uit te voeren.
  • Opdrachten waarbij we gegarandeerd letsel of gevangenisstraf oplopen. We durven best een risico te nemen, maar jullie hebben er ook niets aan als we na het uitvoeren van een opdracht een paar weken uit de running zijn.

  Deze criteria worden getoetst door onze redactie. Indien jouw opdracht door de redactie wordt geaccepteerd verschijnt deze op de opdrachtenpagina. Het kan zijn dat de redactie jouw opdracht tekstueel aanpast ter verduidelijking. Wanneer jouw opdracht door de redactie niet wordt goedgekeurd dan komt deze zonder opgaaf van reden niet op de opdrachtenpagina. De redactie is niet in staat om bij iedere opdracht tekst en uitleg te geven, dus ga hier ook niet om vragen. Mailtjes en reacties hierover worden niet beantwoord, en kunnen je een ban opleveren.

 • Wie is de redactie?
  13-12-2015

  De redactie bestaat uit Giel, Thomas, Stefan, Grote Smurf en de stagiaire.

 • Hoe lang duurt het voordat mijn opdracht wordt geaccepteerd?
  13-12-2015

  Dat duurt meestal tussen de 3-5 werkdagen.
  Als je opdracht daarna nog niet is geaccepteerd, kun je er vanuit gaan dat hij ook niet meer geaccepteerd zal worden. Je kunt het natuurlijk altijd nog een keer proberen!

 • 5.Social Media
 • Wat zijn jullie social media kanalen?
  16-01-2015

  We hebben een aantal algemene kanalen waar we alledrie + Grote Smurf op actief zijn:

  En je kunt Giel, Thomas en Stefan persoonlijk volgen! Kijk op de profielpagina's voor meer informatie:

 • Willen jullie mij volgen?
  18-01-2015

  Willen jullie mij volgen?
  - Waarom?!
  Geen idee, vind ik leuk.
  - Nou, wij niet, doei!
  We doen niet aan followbacks. Onze tijdlijn stroomt nu al over. Als er een reden is om jou te gaan volgen, dan zullen we je echt wel gaan volgen. Maar ga er niet om vragen svp!

  Willen jullie mij volgen, ik wil je iets belangrijks vragen in een DM?
  => Voor belangrijke informatie hebben ze email uitgevonden! Wat kan er zo belangrijk zijn dat je het vervolgens gewoon in 144 tekens kunt uitleggen? Juist, gewoon niet doen dus!

 • Facebook?
  07-04-2016
 • Twitter?
  07-04-2016
 • Snapchat?
  07-04-2016

  Gebruiken we eigenlijk niet meer....op instagram zijn we veel actiever.

  Giel: gielstuktv

  Thomas: thomasdeechte

  Stefan: stefanstuk

 • Google+?
  07-04-2016

  Ja, hebben we wel. Doen we niets mee.

 • Hyves?
  07-04-2016

  Hyves is dood!